Livin' my dream.

Den:2010-05-31 Kl: 20:10:27 / Dagboken / Kommentarer: 1













Lite fulsöta bilder på Solerokillen :) ♥ Tog en tur i skogen på ca 1 timme och 20 min förut. Jag gillar egentligen inte att rida själv i skogen, min fantasi sätter fart då och jag hör både älgar och björnar, haha ;) Men det är väl en vanesak antar jag. Imorgon ska jag iaf rida med Nadine, hon är medryttare på D-ponnyn i stallet :) Kul med lite sällskap. Imorgon är jag ledig hela dagen och vid halv tolv ska jag till frisören. Ska klippa luggen och lägga ljusa slingor, trivs bäst när jag är lite blondare :) Är det fint väder ska jag försöka sola lite också, måste få lite färg inför studenten.


Lördag.

Den:2010-05-29 Kl: 14:02:30 / Dagboken / Kommentarer: 1
Robin är hemma :) ♥
Vi har varit iväg till Ekshärad o kikat lite på marknaden där, köpte go'a chips och marknads karameller. Väntar på mat nu och vid sex ska vi på 30-års kalas, Robin's systers sambo fyller år. Efter det ska jag rida, har inte ridit på tre dagar nu - skäms på mig! Hade tänkt ge Solero en vilodag men har inte hunnit rida så det blev tre :p Är vädret ok tar jag med kameran till stallet o fotar lite :)

Det rullar på.

Den:2010-05-27 Kl: 20:35:11 / Dagboken / Kommentarer: 2
Det rullar på som hästägare och nu när jag har både hund och häst blir det mycke motion, och det är ju bara bra. Slipper betala massa dyra avgifter för ett gymkort :) Imorgon kommer Robin hem från Norge och då har han även min sadel med som äntligen har kommit. Så nu kan det bli lite mer allvar med ridningen :D Lånade Jourunns westernsadel i förregår och då red jag hem hit, hem där jag bor. Bara för att det går och för att jag kan ;) Va ju bara tvungen, hehe.

Det nya stallet i bilder.

Den:2010-05-24 Kl: 18:45:07 / Dagboken / Kommentarer: 6



Den röda byggnaden till höger är stallet och garage, röda huset till vänster är "boningshuset."





Såhär ser det ut precis innanför stalldörren. Solero's box till höger, finns totalt tre boxar i stallet.
Den bruna dörren till höger längst bort är sadelkammaren.





Dom två boxarna till vänster.




Den lilla men mysiga sadelkammaren, mycke grejer ;)
Är ännu fler hyllor till vänster som inte är med i bild.





Utanför stalldörren ser man ridbanan.



Riktigt dåliga bilder, men nu ser ni på ett ungefär hur det ser ut :) Är mycke mysigare i verkligheten!

Ska jobba lite med skolarbete nu och sen åka till stallet igen, ska mocka hagen och låta Solero beta lite igen.


Vilket träns?

Den:2010-05-23 Kl: 16:58:46 / Häst & ryttar utrustning / Kommentarer: 8




Vilket träns skulle ni välja? (det står mellan dom svarta)
Har kollat på det översta lääänge, men det understa är billigare :p


Hästprat.

Den:2010-05-23 Kl: 16:47:58 / Dagboken / Kommentarer: 0
Livet som hästägare rullar på och jag njuter av varje sekund. Förstår inte folk som säger att "nej jag kan inte ha häst för det tar så mycket tid o bla bla" What?? Tycker jag har mer tid över nu än någonsin! :p Har t.om mer långtråkigt nu än innan.
Idag har jag iaf. ridit ut för första gången. Robin och Charlie var med och gick. Vi gick en tur i skogen och Solero var pigg som f*n, men det tyder ju bara på att han mår bra :) Längtar tills min sadel kommer så vi kan rida ordentliga turer!
Tog med mig tränset hem så det har jag plockat isär och smörjt. Ska smörja det en gång till nu så det blir riktigt mjukt. Nytt läder är inte kul :p Dock lyckades Solero trampa på tyglarna och rycka sönder dom förut, så har lämnat in dom till skomakaren. Robin är ute och klipper gräset nu, pappa kommer bli överlycklig när han kommer hem. Vid sex-tiden ska jag till stallet igen och då gör Elin mig sällskap :) Ska gå med Solero så han får beta lite, är dåligt med bete i den hagen han går i nu, och hö är inte lika gott :p
Mycke hästprat - jag vet. Men det är så min blogg kommer se ut framöver, bara att gilla läget :p

Dom första dagarna som hästägare.

Den:2010-05-22 Kl: 20:43:33 / Foto - Hästar / Kommentarer: 4



Första dagen i nya stallet. I bakgrunden syns lite av ridbanan :)





Från idag. Löslongerade Solero på ridbanan så han fick göra av med lite spring i benen :)




Efter det gick vi en promenad i det underbara vädret :)




Fina killen i en av hagarna. Den "ordentliga" hagen får vila eftersom det regnat så, det blir bara lervälling annars.




Tog en liten ridsväng på ridbanan tidigare ikväll. Barbacka eftersom inte min sadel kommit än :p Red inget seriöst pass, utan vi lallade runt lite och bara rörde på oss :)




:)


Det var några bilder från mina första dagar som hästägare :) Dom är fotade med min systers digitalkamera.
Ska fota stallet imorgon så ni får se :) Och imorgon blir det förmodligen en ordentligare ridtur.


Från Lakene Gård till Stall Koppartorpet.

Den:2010-05-20 Kl: 21:43:13 / Dagboken / Kommentarer: 9
Idag flyttade jag och Solero till Stall Koppartorpet. Strax innan elva åkte jag bort till Jourunn och vi åkte ut till gården. Solero var lika duktig som vanligt att lasta och gick in på första försöket. Väl på plats i den nya hagen vid det nya stallet gick han runt och kollade läget, skrek lite för att meddela att nu var han där och åt gräs. Han verkade trivas på en gång :) Jag har varit där i princip hela dagen, har bara varit hem för att äta lite och åkte till gården igen för att ta hem mitt skåp där jag haft mina grejer. Är helt slut efter denna dag, antar att det är mycke spänningar o så som har släppt. Så nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Längtar tills imorgon, hoppas det är fint väder så kanske det blir en liten kvällstur :) Solero verkar redan vara så lugn o trygg så det är nog inga problem. Men vi får se hur han verkar imorgon, vi har inte bråttom.
Och vet ni? Nu är Solero min :) ♥

Lugn barbackatur? Hmm..

Den:2010-05-16 Kl: 11:28:49 / Dagboken / Kommentarer: 2
God morgon, god morgon. Idag sov jag länge, hur skönt som helst. Ska snart äta frukost och lite senare blir det stallet. Funderar på en lugn och avslappnad barbackatur, men om Solero håller med är den stora frågan. Rider man barbacka har han en förmåga att bli galen, han är mer i luften än på backen, haha, fattar inte varför :p Bushäst. Hörs kanske senare <3

Råkade bli lite mer än bara hästgrejer :)

Den:2010-05-15 Kl: 20:50:42 / Häst & ryttar utrustning / Kommentarer: 1

Från Hööks.

• En grimma (den får duga tills jag har råd och köpa den snygga flätade lädergrimman) :)
• Svettskrapa
• Ledrep 3,5m

 

Från Färjestad rid & Trav.

• Man&svans- /massageborste.
• Tre st tvättsvampar
• Jodopax
• Läderfett
• Flugmedel
• Flughuva
• Tunna ridhandskar. Får skavsår o blåsor på händerna direkt när jag rider så dessa tunna är perfekt under sommaren.

 

 

Från H&M.

• Vit bikiniöverdel
• Svarta bikinitrosor
• Söt sommarklänning

 

Har haft en supermysig dag i Karlstad med mamma, pojkvän och lillasyster. När vi åkte ner spöregnade det men under dagen har solen tittat fram och det har varit riktigt varmt.
Ovan ser ni det som fick följa med hem. Köpte även gummisnoddar, en foderskopa, två st fodertunnor som rymmer 50l och 22kg havre. Under veckan ska jag köpa spån och mer foder, ska prova en säck Cura Caballo som jag har blivit rekommenderad. Ska även fixa köpekontrakt och fixa med banken. Dessutom ska alla grejer köras bort till stallet och ställas på plats :) LÄNGTAR TILL TORSDAG! :D

Imorgon blir den sista ridturen på Lakene Gård, känns lite vemodigt, gården har trotsallt haft en stor plats i mitt liv de senaste fem åren. Men jag vet att det här kommer bli superbra och det är dags att påbörja ett nytt kapitel.

Imorgon ska jag även avmaska Solero så han är helt ren när vi flyttar :)

 


Babbel och gamla röntgenbilder.

Den:2010-05-14 Kl: 17:10:40 / Dagboken / Kommentarer: 1
Längtar tills ikväll för då kommer äntligen Robin hem :) Så nu blir det mys hela helgen ♥ Imorgon åker vi till Karlstad och inhandlar dom sista grejerna som jag behöver till Solero. Blir Färjestadshopen och Hööks. Är grymt sugen på att shoppa lite kläder o skor också men jag ska försöka hålla mig, behöver spara alla pengar jag kan, dyrt och köpa häst :p Men sitter nu och suktar efter dom underbara skorna, monsterskorna, har lagt dom i kundvagnen och tvekar mellan "till kassan" och att låta bli. Men det går ju att betala dom senare, eller hur? ;) Ååh, jag borde inte, men jag viiiiiiill!




Hittade förresten röntgenbilderna igår från ridolyckan. Fräscht va? Det är min högerarm. Den va helt av. Ni ser där själva brottet är, den delen låg liksom helt vikt bakåt - mot överarmen :s Hade gips från axeln och ut till fingerspetsarna. Är så jävla glad att jag inte la av med ridningen, att jag kämpade emot mardrömmarna, rädlsan och osäkerheten. Blir fortfarande lite nervös av att rida nya hästar, spec. om dom är stökiga. Solero är den enda hästen jag litar på, och jag blir aldrig rädd när han bockar och busar.




Här har dom dragit rätt armen och gipsat den.


Fy fan vilken jobbig tid det var...


Sadeln är såld!

Den:2010-05-12 Kl: 22:01:16 / Dagboken / Kommentarer: 3

Min sadel blev såld tidigare ikväll, känns hur skönt som helst! Så nu ska jag ta bort annonserna :) Får hoppas att den nya sadeln kommer snart och att den är bra.
Annars ikväll har jag skrivit inköpslista, ska till Karlstad på lördag och köpa de sista hästgrejerna och kollat på Grey's Anatomy ♥ Och vet ni? Imorgon är det precis en vecka kvar tills jag och Solero flyttar från Lakene Gård till Stall Koppartorpet! :D Solero blir miiiiiiiiiin! ♥♥♥


Älskvärda skor ♥

Den:2010-05-12 Kl: 15:19:21 / Joline vill ha / Kommentarer: 3

Jag är lite sen med att kära ner mig i dom här skorna, många bloggade om dom i vintras.
Men jag dör. Jag vill ha dom. 14cm klack ♥ 399kr. Och det värsta är att jag har råd, men dom pengarna måste gå till grejer åt Solero.

Åh gud jag vill ha dom!


Rid- och cykeltur.

Den:2010-05-11 Kl: 20:30:51 / Dagboken / Kommentarer: 1
Har ridit en härlig tur med Erica och Moa i skogen, hästarna var pigga och verkade njuta lika mycket som vi :) När jag kom hem tog jag ut cykeln och tog en provtur med Charlie på sin plats i cykelkorgen, han stortrivdes och cykeln fungerade perfekt :) Nu ska jag duscha och fixa inför skoldagen imorgon - sista dagen innan helg! :D Långhelg den här veckan!
Och imorgon får jag förhoppningsvis sadeln såld, har flera intresserade. Och min nya sadel beräknas komma nästa vecka och har nog hittat en passande pad :) Gud va bra allting är, hihi!
Fast saknar pojkvännen :( <3

Min födelsedag idag :)

Den:2010-05-10 Kl: 22:29:46 / Dagboken / Kommentarer: 2
Saknar min pojkvän jätte mycket som är i norge och jobbar, är jobbigt att knappt ens kunna prata i telefon :( men trots detta har jag haft en jätte bra födelsedag :) fick en cykel precis som jag önskat mig så jag kan åka till stallet när jag vill, ligger ju så nära så tar bara 10min att cykla :) fick också pengar som kommer gå åt till solero <3 ligger i sängen nu och ska sova, har en himla huvudvärk och hostar, dessutom kände jag mig febrig förut :( men det är nog bättre imorgon :) då blir det stallet efter skolan med vännerna. God natt på er <3

My birthday.

Den:2010-05-09 Kl: 21:07:51 / Dagboken / Kommentarer: 2

Imorgon är det min födelsedag :) Hihi. ♥

Någon som vill köpa min sadel förresten?  <-- Klicka!


Giftesmål i sikte.

Den:2010-05-08 Kl: 22:42:38 / Dagboken / Kommentarer: 2
Min vän Johanna ska gifta sig i slutet av sommaren, hur kul som helst! Är jätteglad för din skull, vet att det är det här du vill :) Kuuuuuuuul! :D


Bomlös sadel, CHECK!

Den:2010-05-08 Kl: 19:09:06 / Häst & ryttar utrustning / Kommentarer: 1



På väg hem till mig :) En bomlös sadel av märket Pfiff inklusive sadelgjord, stigbyglar + fenders. Perfekt!
Tack för tipset, Theres :)

Ska lägga ut annons på min sadel imorgon, hoppas någon köper den fort :)


Pad till bomlös sadel.

Den:2010-05-08 Kl: 18:48:15 / Dagboken / Kommentarer: 1
Någon som vert vart man får tag på en pad som passar den bomlösa sadeln från Pfiff? Gärna att man kan välja bland olika färger :) Kom med alla tips och förslag!

Fredag och jag är bättre! :)

Den:2010-05-07 Kl: 12:27:45 / Dagboken / Kommentarer: 4
Idag känner jag mig bättre, äntligen! :D Kan prata och har ingen feber. Näsan rinner ju fortfarande och har ingen särskilld ork men annars är det ganska prima :) När jag vaknade imorse upptäckte jag dock att en munsår är på G, inte kul. Beror antagligen på förkylningen.
Gjorde nationella proven i engelska B förut, gick väl sådär, var svårt. Var färdig tio i elva så då slutade jag för dagen. Sen dess har jag inte gjort något typ. Satt ute på trappen med Charlie i solen och åt frukost förut men det blåste svinkallt så vi fick gå in igen. Ska försöka städa lite snart och fixa med kaninerna. Senare ikväll vid tio-tiden kommer min älskling hem från Norge, saknat honom!! Så då blir det myys :)


The Twilight Saga - Eclipse

Den:2010-05-06 Kl: 14:01:15 / Dagboken / Kommentarer: 2



Vet ni vad jag ska göra den 30 juni? Jag ska gå på bio :D
Can't wait!


Feber.

Den:2010-05-06 Kl: 09:19:13 / Dagboken / Kommentarer: 1
Blev inte alls någon bloggning igår som jag hade tänkt - förkylningen håller i sig och sen igår kväll är febern tillbaka :/ Känns aningens småsurt. Har nationella prov i engelska b imorgon, listening och reading. Kommer väl gå skit när jag mår så här. Men men, that's life.
Är inte ett piss på TV så ska se om jag hittar någon bra film att titta på. Ha det bra <3

En härlig ridtur.

Den:2010-05-04 Kl: 21:00:54 / Dagboken / Kommentarer: 1
Är lite öm i baken efter ridturen. Vi hade turen med oss att slippa regnet så vi red en lång tur. Min goa vän Moa är där och praktiserar nu i två veckor så hon följde med ut på turen, det var riktigt skoj :) Solero var pigg och glad ♥ Har precis ätit lite grann så ska hoppa in i dushen om en stund, måste samla lite krafter först. När jag var i stallet i den friska luften kände jag knappt av att jag är sjuk, men så fort jag kom inomhus blev jag täppt i näsan, snorig, hostig och allmänt hängig igen. Inte kul alls, mår riktigt piss nu och blöder lite näsblod. Är volleyboll turnering hela dagen i skolan imorgon men jag är sjukanmäld. Kommer inte orka spela någonting, är bättre jag är hemma och vilar upp mig, vill inte vara sjuk en helg till :p
Så imorgon ska jag försöka blogga ordentligt :) ♥

Jag som rödhårig??

Den:2010-05-04 Kl: 10:12:35 / Foto - Ego / Kommentarer: 10



Har fått någon fixidé att jag vill vara rödhårig, haha! Ashlee Simpson är ju såå snygg i sitt röda burr!
Så gjorde denna otroligt dåliga bild i photoshop lite snabbt, vad tycker ni? Ska jag bli röd efter studenten? ;)
Kanske inte fullt så klar röd, utan lite mörkare.

Kommer aldrig våga men det skulle vara sjukt kul o testa :) En toning kanske?


Wildflower by Kenza - mina favoriter.

Den:2010-05-04 Kl: 09:56:56 / Joline vill ha / Kommentarer: 1



Mina favoriter från Kenzas sko kollektion. Dom skulle mer än gärna få joina min skosamling, men det får bli senare, lite väl dyra nu för min plånbok, ballerinan kostar typ 799kr så :p Lite väl dyrt för en ballerinasko tycker jag. Men fina är dom :)   (den högklackade är också svart, inte brun som det ser ut på bilden)


Idag har jag varit på min enda lektion - engelska, och just nu gör jag inte så mycket annat är o datanördar, hostar och snorar, myckt trevligt :p Senare idag när Erica slutat blir det iaf. stallet en sväng, det ser jag fram emot :)



Bomlös sadel.

Den:2010-05-03 Kl: 19:30:20 / Häst & ryttar utrustning / Kommentarer: 12




Bilder lånade från hooks.se

Är i valet och kvalet när det gäller sadel. Vet iaf. att jag ska ha en bomlös. Sadlarna ovan kommer från Hööks (av märket Tree Free) och ligger i en bra prisklass för mig just nu. Men jag vet inte. Har hört att dom är lite "B", att dom glider lätt bakåt/framåt, att dom går sönder lätt i sömmarna m.m. Men jag har även hört att dom är jättebra.
Har ju även tittat på sadlar från märket Barefoot och där jag har mest hört och läst positiva kommentarer, dock är dom lite för dyra för mig just nu. Så ska jag sälja min westernsadel som jag har nu och köpa en från Hööks tillsvidare? Hur hade du gjort?

Och en I-lands fråga - vad matchar bäst till den bomlösa från Hööks, westernträns eller vanligt träns? ;p



Btw så fyller lillebror 14år idag, grattis till dig! :) ♥ Och det är exakt en vecka tills min födelsedag, hihi! :)
Fick ett presentkort på Hööks av systers pojkvän idag som en förtidig present :)



Sjuuuuk!

Den:2010-05-02 Kl: 16:56:19 / Dagboken / Kommentarer: 0
Jag är sjuk som en jävla åsna efter valborgnattens bravader. Svettas/fryser om vart annat, ont i halsen, snorig, hostar, yr... Ja, gud - mår skit! Nej gud nu måste jag återvända till soffan, hela världen snurrar ju för fan :(

RSS 2.0